Terugblikken is makkelijk, zeker als het om het verleden gaat

  • Home
  • Nieuws
  • Terugblikken is makkelijk, zeker als het om het verleden gaat

Voorspellen is moeilijk, vooral als het over de toekomst gaat.

U heeft gelijk, dat was niet echt een originele opening. Kan zijn, maar het geeft wel precies aan wat August Bridge de afgelopen maanden meemaakte. Namelijk dat ons van alles overkwam dat we niet hadden voorspeld.

Nee, dit gaat niet over corona.

Of, nou ja – een beetje misschien. Want August Bridge begon twee weken voor de coronacrisis en toen moesten wij wel even slikken. De ene August Bridge-partner vroeg aan de andere wat dit ging betekenen voor de kersverse onderneming. Waarop die andere ‘Geen idee’ zei en dat er niks anders opzat dan er het beste van maken. Dat is best goed gelukt.

Wij zijn niet zo van eigen roem, al was het maar omdat August Bridge zich nog moet bewijzen. Want wat is nou een historie van nog geen vijf maanden? Antwoord: zolang duurde een van de huwelijken van Pamela Anderson. We rekenen ons dus nog niet rijk.

Maar ondertussen waren we toch maar wel mooi druk met vacatureteksten schrijven, sollicitatiegesprekken en andere dingen die we pas voor 2021 hadden bedacht.

En dan was er ook nog eens de onverwachte internationalisering. Werden we plots gebeld vanuit andere Europese landen. En nog een keer. En nog een keer. Een vertaler heeft het er maar druk mee, want die is onze website aan het herschrijven in het Engels. Waren we drie maanden geleden dus nog helemaal niet van plan.

Voorspellen mag dan moeilijk zijn, terugblikken is weer best makkelijk – zeker als het over het verleden gaat. En dus kunnen we u al achteromkijkend vertellen waarom we het zo enorm druk hadden en nog altijd hebben. De oorzaak is het vertrouwen dat we kregen van al onze klanten en partners. We zijn hen dankbaar!

En hoe moeilijk voorspellen ook mag zijn: we weten behoorlijk zeker dat we dat vertrouwen niet gaan beschamen.