Begin met een plan

Stacked suitcases

Bedenk even dat uw lief voor u staat. Heeft u geen lief, dan moet u niet alleen bedenken dat hij of zij voor uw staat – u moet ook nog even die persoon zelf fantaseren. Dat kunt u vast.

Hij of zij staat tegenover u en zegt: “Schat, ik heb een verrassing. Je gaat nu met mij op vakantie. Ik heb alles geregeld. Je zakelijke afspraken zijn afgezegd, net als je privéverplichtingen. Iedereen weet ervan en iedereen is blij voor je. Ga nu je koffer inpakken.” U bent zo blij, u kunt even geen woord uitbrengen en staat daar als aan de grond genageld – met open mond en van ontroering betraande ogen. “Waar wacht je nog op? Over een kwartier gaan we”, zegt uw lief. 

U trekt uw koffer onder uw bed vandaan en stopt er alle kleren en andere spullen in die u voor uw droomvakantie nodig heeft. Badkleding, korte broeken, zonnebril, zonnebrandcrème en het boekje ‘Wat en hoe in het Swahili’ dat al tien jaar in de boekenkast ligt te wachten om gebruikt te worden. Een uur of wat later bent u al op het vliegveld. En daar drukt uw lief u op het hart de pas te versnellen. “We moeten opschieten, het vliegtuig naar de wintersport vertrekt zo.”

Bij August Bridge maken wij het wel eens mee dat opdrachtgevers geneigd zijn haastig hun koffer vol te gooien met wat ze op dat moment bedenken. “Als later blijkt dat het vliegtuig een andere kant op gaat, dan halen we de badkleding eruit en stoppen we het skipak erin”, lijken ze te denken.

Dat kan trouwens best. Kwestie van de piloot vragen om rechtsomkeer te maken omdat u bij nader inzien andere kleren mee wilt nemen. Die piloot doet dat graag voor u. Als u tenminste in een poepduur privéjet zit.

Ons voorstel is een beetje saai en duurt qua voorbereiding iets langer. Maar we geven het idee toch maar door: begin met een plan. Niet alleen voor die vakantie naar Afrika of wintersport, maar ook voor de inrichting van uw documenten. Begin met een plan. Of in dit geval een functioneel ontwerp.

Dit is het moment waarop u misschien de schouders ophaalt. Want u vindt zo’n ontwerp vanzelfsprekend, maar ook a piece of cake. Want hoe ingewikkeld kan het nou zijn om te bepalen wat er op, bijvoorbeeld, een factuur komt te staan? En waar dat moet staan.

Het is voor u zo voor de hand liggend, dat u de briefing voor zo’n ontwerp lekker kort houdt. “Pak je koffer in, we gaan op vakantie.”